image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Meest recente berichten
X
Search
Wimper-extensions--alles-wat-je-hierover-moet-en-wil-weten

Acties en tips

Wimper extensions: alles wat je hierover moet en wil weten

Wimper extensions worden steeds populairder. En dat vind ik niet gek ook, want je krijgt er prachtige volle en langere wimpers door. Het resultaat moet je eigenlijk met eigen ogen bekijken. Het ziet er natuurlijk en mooi uit, tot wel 6 weken.

Tijd om de veel voorkomende vragen over wimper extensions hieronder met je te behandelen. Bekijk ook al mijn behandelingen.

 


Let op: per augustus 2018 ben ik gestopt met het plaatsen van wimper extensions.


Wat zijn wimper extensions?

Wimper extensions zijn professioneel aangebrachte extensions die door middel van verschillende technieken aan je eigen wimper haartjes kunnen worden bevestigd. De extensions zorgen voor lengte en volume en geven je, afhankelijk van de techniek en de groeicyclus van je wimpers, tot wel 4 weken fantastische wimpers.

In feite worden jouw eigen wimpers verlengd (letterlijke vertaling is wimperverlenging) met als doel dat je een mooiere look krijgt. Het is alsof je ogen al zijn opgemaakt met mascara.

Met wimper extensions creëer je prachtige, volle wimpers die er tijdens een drukke werkdag, vakantie er verzorgd én vrouwelijk uit blijven zien! Ook ideaal voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag, een trouwerij of tijdens de feestdagen. Na de behandeling is mascara, wimperverf of een wimperkruller overbodig!

Zijn wimper extensions hetzelfde als nepwimpers?

Nee, dat zijn ze zeker niet. Nepwimpers worden erop geplakt met lijn. Wimper extensions worden tussen je echte wimpers geschoven.

 

One-by-one methode

De one-by-one methode is de meeste gebruikte soort wimper extensions. Bij de one-by-one methode wordt op iedere wimper één wimperhaartje geplakt, met als gevolg dat je een zeer natuurlijke look hebt. Er zijn verschillende soorten wimperhaartjes waarbij je een keuze moet maken in de lengte, de soort krul en het materiaal van de wimper extensions.

De voordelen van de one-by-one wimper extensions methode zijn de (al genoemde) natuurlijke look, de lengte van gebruik, ze blijven 6-8 weken zitten, en make-up is niet meer nodig.

Wimper-extensions--alles-wat-je-hierover-moet-en-wil-weten-3

Hoe kies je de juiste wimperextension?

Naast de keuze in de soort wimper extension en de methode van aanbrengen van je wimper extensions, zijn er nog andere belangrijke punten die je mee moet nemen in je keuze. Bijvoorbeeld de hoeveelheid wimper extensions, het soort krul, de lengte van de extensions, het soort materiaal (synthetisch of natuurlijk haar) en natuurlijk de prijs.

Hoeveel wimper extensions heb ik nodig?

Een mens heeft ongeveer 90 wimpers per oog. Afhankelijk van de keuze in wimper extensions zal er bijvoorbeeld bij de one-by-one methode op (bijna) alle wimperhaartjes een wimperextension worden geplakt. De keuze is aan jou en doe dit vooral in overleg met mij of je eigen schoonheidsspecialiste.

Door op (bijna) alle haartjes een extension te plaatsen is wimperuitval bijna niet te zien. Alleen als je ervoor kiest om niet op iedere wimperhaar een extension te laten plaatsen, dan zullen de wimpers in eerste instantie vol lijken, maar door natuurlijke wimperuitval zal al snel zichtbaar worden dat er wimper(extensions) ontbreken.

Wimper extensions type resultaten

Bron: afbeelding is Elle

Hoe gaat zo’n behandeling?

Tijdens de behandeling worden de wimper extensions haartje voor haartje aan jouw wimpers vastgemaakt. Daarom krijg je achteraf een mooie en natuurlijke look. Veel natuurlijker dan bijvoorbeeld kunstwimpers.

Wat mag ik wel en niet doen na een wimper extension behandeling?

Nadat je wimper extensions net zijn geplaatst mag je de eerste 12 uur niet zweten, huilen, douchen en je gezicht niet wassen. Dit mag niet omdat de lijm goed moet drogen en zo voorkom je dat de wimper extensions snel los zullen laten. Een ander risico is dat de lijm in je ogen komt en dat kan flinke irritaties veroorzaken.

Hoe lang blijven wimper extensions zitten?

Je eigen wimpers hebben een groeicyclus en vernieuwen zich ongeveer één keer in de twee maanden. Een wimper extension blijft dus ongeveer 6 – 8 weken zitten. Afhankelijk van jouw persoonlijke haargroeicyclys kan dit enkele weken variëren. Om mooie volle wimpers te behouden, adviseren wij om iedere 3 tot 4 weken een opvulbehandeling te nemen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een wimper extensionsbehandeling eenmalig te laten doen.

Wimper extensions voor en na

Opvullen van wimper extensions

Er valt van nature iedere dag een wimper uit en voor volle wimpers is het opvullen van wimper extensions van belang. Het varieert per persoon hoe snel dit moet gebeuren. De ene persoon raakt meer, en sneller, wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien constant, en uiteindelijk zullen deze nieuwe wimpers een nieuwe extension nodig hebben.

Gemiddeld worden wimper extensions na ongeveer 2, 3 of 4 weken opgevuld.

Als je je perfecte look wilt behouden, dan zou je kunnen overwegen om je wimpers iedere 2 weken te laten opvullen. Hoe sneller je je wimpers laat opvullen, hoe goedkoper het wordt. Hoe vaker je een opvulbehandeling laat doen hoe minder extensions je tijdens die behandelingen nodig hebt, in vergelijking tot het langer wachten met opvullen van je wimpers.

Hoe houd je wimper extensions schoon?

Om de levensduur van extensions te verlengen kun je een coating (sealer) aanbrengen. Deze coating werkt vuilafstotend en helpt de wimper extensions te beschermen en te verstevigen. Deze protector is niet bedoeld als een mascara, alleen de coating is wel in 2 varianten verkrijgbaar: transparant en zwart.

De zwarte coating geeft een mooie donkere gloed, terwijl de transparante versie onzichtbaar is. De coating geeft het beste resultaat als deze drie keer per week heel dun op de extensions wordt aangebracht.

Wel of geen water? Wimper extensions moeten nat worden, het klinkt misschien raar, maar het is van belang dat je ‘je slaap’ dagelijks uit je ogen wast. Wanneer je je ogen niet goed schoonmaakt dan kunnen zich ‘klompjes’ tussen je natuurlijke wimperhaartjes vormen, wat zelfs tot ontstoken oogleden kan leiden.

Het is daarom belangrijk je wimpers te bevochtigen met water en ze voorzichtig te reinigen, met speciaal make-up reinigingsmiddel. Spoel vervolgens het reinigingsmiddel voorzichtig weg met een handjevol water.

Gebruik geen reinigingsproducten die olie bevatten. Gebruik make-up reinigingsmiddel op waterbasis. Gebruik ook geen watten pad, omdat deze kunnen gaan pluizen en deze pluisjes in de wimpers kunnen blijven plakken. Reinig je ogen met een klein kwastje die je in de lengterichting van je wimper beweegt.

Gebruik je eyeliner boven je wimper extensions? Verwijder deze dan met een wattenstaafje in een vloeiende lijn langs de wimperrand.

Wrijf niet in je ogen, door het wrijven kunnen je eigen wimpers (sneller) uitvallen, waardoor de daaraan gezette extensions uitvallen.

Hoe moet ik ze dagelijks onderhouden?

Het dagelijks onderhouden vergt best wat aandacht. Door het slapen worden je wimpers warrig en krijg je een rommelig effect. Daarom moet je als je wakker wordt met een schone mascaraborstel de wimpers even kammen. Doe dit ook als je onder de douche vandaan komt en aan het einde van de dag.

Hoeveel tijd kost het zetten van wimper extensions?

Het zetten van een nieuwe set wimper extensions met de one-by-one methode duurt ongeveer 1.5 – 2 uur. Een opvulbehandeling duurt ongeveer tussen een half uur en uur afhankelijk van de hoeveelheid te zetten extensions.

Hoe kan ik extensions verwijderen?

Je kunt wimper extensions het best laten verwijderen door een specialist. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat je eigen wimperhaartjes blijven zitten. De lijm dient namelijk met een speciale vloeistof van de eigen wimper te worden losgeweekt. Doe dit dus niet zelf.

Wat kun je wel en niet doen met wimper extensions?

In principe kun je alles doen met je wimper extensions. Je kunt er gewoon mee douchen, zwemmen, of gewoon een keertje naar de sauna gaan. Echter te vaak (onder water) zwemmen of een sauna bezoeken, kan tot gevolg hebben dat de wimper extensions iets sneller los gaan zitten, met grotere kans op uitval. Ter voorkoming kun je de eerder beschreven beschermende coating gebruiken.

Als de wimper extensions net zijn aangebracht mogen ze enkele uren niet nat worden. De lijm moet volledig uitharden. Voorkom de eerste 2 dagen na het zetten van de extensions dat je wimpers nat worden tijdens het douchen.

Gebruik vooral ook geen wimperkrultang op je wimper extensions.

Wimper-extensions--alles-wat-je-hierover-moet-en-wil-weten-2

Voel je de extensions zitten?

Wimper extensions voel je niet echt zitten. Als je een bril draagt kunnen sommige type wimper extensions voelbaar zijn omdat ze tegen het brilglas komen. De oplossing is om te kiezen voor minder lange wimper extensions of een andere krul.

Wat zijn de voordelen van wimper extensions?

 • Ieder moment van de dag mooie, volle en lange wimpers.
 • Een mooie en volle oogopslag
 • Praktisch gewichtsloos, je voelt de extensions niet.
 • Bestand tegen water, lichaamsvocht, licht, zon en zeewater.
 • Geen uitlopende mascara bij regen of transpiratie.
 • Maakt mascara, wimperverf of wimperkruller overbodig.
 • Geen bosjes/trosjes wimpers bij elkaar geplakt of wimperstrips.
 • Sporten, douchen, zwemmen en slapen zonder zorgen.
 • Blijft 6 tot 8 weken zitten.
 • Geeft volume en kleur aan de eigen wimpers.
 • Wimper extensions laten de ogen gelift/opener lijken.
 • Geeft een jeugdiger uiterlijk.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Mocht je nog een aanvulling hebben dan kun je hieronder een reactie achterlaten.

 

1 Comment

 • FelIce

  Hoe oud moet je zijn voor de exatansions te Laten zetten

  22 maart 2019 at 10:20

Laat een reactie achter

Wil jij regelmatig op de hoogte houden van laatste acties en leuk beauty nieuws? Vul dan je naam en e-mailadres in en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken bij Salon Inner You? Neem dan contact met mij op en geef je voorkeur door voor een dag en tijd.

Afpsraak maken